ТОП 7 СИМПТОМІВ ДЕФІЦИТУ ОМЕГА-3

ТОП 7 СИМПТОМІВ ДЕФІЦИТУ ОМЕГА-3

Як самостійно визначити те, що ваш організм потребує Омега-3 жирні кислоти:

Суха шкіра. Саме для того, щоб шкіра зберігала вологу і залишалася молодою, їй потрібні правильні жири – омега-3. Вони входять у структуру клітинної стінки. Тому, щоб шкіра краще засвоювала поживні речовини та швидше позбавлялась токсинів - ми повинні підтримувати рівень омега-3. Якщо ви помічаєте, що ваша шкіра стає сухою, то швидше за все у вас дефіцит омега-3.

Поганий стан волосся. Якщо ви страждаєте від тьмяності кольору або не можете похвалитися густим і блискучим волоссям, то вам рекомендується приймати омега-3. Саме ці жири насичують ваше волосся і роблять його міцнішим. Також жирні кислоти запобігають випаданню волосся, яке виникає через запалення шкіри голови.

Тонкі нігті, які постійно ламаються та чіпляють одяг. Ви вибираєте коротку довжину нігтів, тому що відростити їх для вас неможливо. Спробуйте приймати риб'ячий жир або рослинні олії чи олію мікроводоростей, що багаті на ейкозапентаєнову та докозагексаєнову жирні кислоти. Також рекомендовано додавати в раціон більше жирної риби.

Поганий сон. Люди, які сплять щонайменше 8 годин, не мають дефіциту омега-3. Однак ті, хто страждають від їх нестачі, зазвичай мають проблеми з якістю сну. Незважаючи на це, не варто приймати омега-3 на ніч. Навпаки, перенесіть їх прийом на ранок. Це допоможе вам почуватися бадьоро весь день і легко засинати ввечері.

Проблеми з концентрацією та пам'яттю. Якщо ви помічаєте, що постійно відволікаєтесь від роботи, то не поспішайте звинувачувати себе. Швидше за все, проблема у дефіциті омега-3.

Швидка втомлюваність. Причина криється також в нестачі омега-3. Спробуйте додати в раціон жирну морську рибу, горіхи та правильні олії по типу олії МСТ, яка містить найбільш корисні тригліцериди середнього ланцюжку. І Ви одразу відчуєте енергію.

Проблеми з кислотністю шлунку та роботи ШКТ. Проблеми з кислотністю шлунку та ШКТ пов'язані зі станом мікробіома кишківника, печінки, підшлункової залози та жовчовідтоком. Для підтримки правильного рівня корисних та патогенних мікроорганізмів, припинення запальних процесів ШКТ достатньо вживати Омега-3 й з часом Ви помітите, що проблеми з ШКТ зникли.

Назад до блогу