АМІНОКИСЛОТИ, ЯКІ ДОПОМАГАЮТЬ ПРАЦЮВАТИ ЗІ СТРЕСОМ ТА НОРМАЛІЗУЮТЬ СОН

АМІНОКИСЛОТИ, ЯКІ ДОПОМАГАЮТЬ ПРАЦЮВАТИ ЗІ СТРЕСОМ ТА НОРМАЛІЗУЮТЬ СОН

Ми часто задаємо собі запитання, як нам боротися зі стресом чи нормалізувати сон. На ці психологічні стани людини впливає робота клітин нервової системи (нейронів), які передають людині сигнали через так звані органічні сполуки – нейромедіатори.
На позитивні психологічні стани впливає баланс нейромедіаторів у організмі людини, а порушення їх балансу, навпаки, викликає негативні явища такі, як тривожність, депресію, вигорання, розсіяність, сонливість чи безсоння.
І в першу чергу, необхідно поповнювати людський організм натуральними органічними сполуками, що є попередниками нейромедіаторів, які передають людині емоційні сигнали від клітин нервової системи (нейронів) та опосередковують роботу людського мозку. 
Причиною порушення балансу нейромедіаторів є те, що вони руйнуються ферментами або поглинаються клітинами нервової системи. Для підтримки рівня нейромедіаторів у організмі людини необхідно поповнювати їх органічними сполуками природного походження – амінокислотними комплексами, що містять незамінні амінокислоти як їх попередники. Саме до таких амінокислотних комплексів повинні входити наступні амінокислоти:
  • L – триптофан та L – фенілаланін, що виробляють такі важливі нейромедіатори як тирозин, епінефрин, норадреналін, дофамін, серотонін;
  • L – таурин, що нормалізує роботу нервової системи.
Крім того, ще декілька порад щодо контролю нейромедіаторів:
  • дотримуйтесь здорового харчування;
  • багато рухайтесь.
У цьому випадку хороший настрій та сон Вам гарантовано.

Назад до блогу